Anteckningar från möte med Inva-Sam arbetsgrupp 2015 06 08

Närvarande:

Tina Grezin, Saul Sagnia, Abdel Moein Issa, Haxhi Osmanaj och Mohamed från AMF, Linda Hofgren samt orf. Mohamed Hélaoui

 

Ämne: Aktiviteter i samband med Inva-Sams 40 års jubileum

 1. Hx den 29 augusti 2015

Saul berättade att han i egenskap av projektledare, träffade Daniel Nilsson från SLF och diskuterade  möjligheterna för Inva-Sam att använda Furutorpsparken under HX-festivalen.

 

Denna park finns inte i Hx:s planering men, det fanns inga hinder för att ta in parken i sitt polistillstånd. Hx kan förse Inva-Sam med ett kartunderlag och berätta var det finns el samt vatten.

 

Hx tar med vår programpunkt i den marknadsföring som de själva genomför. Genom en länk kan vi fylla i information om vårt program. Genom länken kommer informationen ut på Hx:s hemsida under kategorin ”Händer också under Hx” På länken kan vi ladda upp en bild med ett bra och lockande namn på evenemanget samt ange våra tider.

 

Hx ställer upp som bollplank kring tillstånd för mat och andra aktiviteter. Hx avvaktar nu information om vårt program.

 

Haxhi föreslog att vi ordnar någon form av banderoll med text Inva-Sam fyller 40 år 2015. Haxhi kan hjälpa oss med tryckning av texten. Abdel Moein Issa erbjöd sig att layouta texten.

 

Övriga behov är:

 • Ett stort tält med stolar för Inva-Sams funktionärer och gäster
 • Matserveringsstånd för våra föreningar (Joakim Thomasson VC Helsingborgs museer ska tillfrågas om att få låna stånd som användes på nationaldagsfirandet)
 • Underhållning: Saul efterlyser förslag från våra medlemsföreningar gällande musik, dans, frågesport, aktiviteter för barn och ungdomar m.m. (Abdul Issa har redan bokat en orientalisk dabka grupp från Karlskrona samt rapparen Meri Bahrang från Malmö.
 • En lekstuga för barn med ansiktsmålning mm.
 • En plats för utställningar från våra medlemsländer
 • Ordna plats för exempelvis kubbspel
 • Musikanläggning (Saul ska fråga artisten Miggi)
 • Plats för studieförbunden och ev. för någon från näringslivet med focus på arbete.

 

inbjudningar: politiker och eminenta personer från staden Helsingborg.

 

Slutligen beslöts att Inva-Sam via kanslisten Linda Hofgren ska tillskriva medlemsföreningar och informera om vad som händer ”Nyhets brev” typ. Ordf. ska vara behjälplig med utformning av brevet.

 

Ordf. påpekade att tiden är knapp och att vi måste börja med kontakterna så fort det är möjligt. Detta med tanke på att Hx-festivalen är för hela Helsingborgs stad och inte bara för Inva-Sam.  Kanslisten ska vara behjälplig med att utföra vissa uppdrag.

 

 

 

 

 

 

 1. Höstens aktiviteter

Flera förslag om hur vi ska uppmärksamma Inva-Sams 40 års jubileum diskuterades. Gruppen fastnade för ett samarbete med Dunkers Kulturhus den 29 oktober 2015. Planerna är enligt följande:

 • Föreläsning om exempelvis arbetskraftsinvandringen och den svenska välfärden
 • Filmvisning om mångfald och integration (helst kortfilm eller dokumentär)
 • Paneldebatt, blandat kompott mellan politiker (här nämndes Peter Danielsson och Mikael Damberg men även Annika Romàn), någon från det civila samhället (Någon från näringslivet, någon stor arbetsgivare från Helsingborg) och någon med invandrarbakgrund
 • Någon form av underhållning exempelvis trummor, orientaliska instrument/dans …
 • Leta upp en moderator till föreställningen

 

Det föreslogs att Haxhi Osmanaj kontaktar Dunkers Kulturhus om möjligheten att hyra någon lokal den 29 oktober och om ett eventuellt samarbete. Därefter ska arbetsgruppen börja planera detaljerna kring denna föreställning.

 

Vidare diskuterades möjlighet för Inva-Sam att kunna avsluta jubileumsåret med att arrangera en mångfaldskväll i samarbete med sina medlemsföreningar. Förslag november eller december. Inbjudan skall förberedas i god tid. Arbetsgruppen ska diskutera frågan om inbjudna gäster samt lokal (förslag Helsingborg Arena).

 

Vid pennan

Mohamed Hélaoui

Ordf.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *