Språkcafé på Inva-Sam i Helsingborg den 11:e april med Lennart från Sensus, Akram som tolk och Filip från AMF som besökare. Dagens ämne var demokrati.

InvaSam Språkcafé 11:e April

Första språkcafét sedan starten av Demokrati & Delaktighet. 14 deltagare. Filip Jankovic från Arbetsmarknadsförvaltningen kom på besök. Lennart från Sensus höll i träningen och Akram, InvaSams hedersmedlem med 30+ år inom kommunalt arbete, fanns där som tolk. Demokrati stod på schemat men också vardagliga saker. Fokus? Prata och prata ännu mer.

En man berättade om hur han lärt sig språket genom att arbeta i Bjuvs kommun och någon annan hade jobbat inom restaurang. Alla där var eniga om att arbete, praktik och liknande där man umgås med svenskar, det är det bästa sättet att lära sig språket och dom skrivna såväl som oskrivna reglerna det svenska samhället har.

Så här såg det ut.

Jag (Bjornen) passade på att fråga deltagarna en sak som verkade vara sann för många, en fråga som gav oss som höll i utbildningen en liten tankeställare. En fråga som efteråt skapade diskussion mellan Bjornen och Akram, Inva-Sams hedersmedlem.

Använder vi svåra ord när vi pratar med er?

Man skulle kunna säga att en tanke föddes. En tanke om hur ett framtida språkcafé skulle kunna se ut istället för så som det är nu. Uppföljning kommer att ske då InvaSam snart kör igång språkcafé även på tisdagar. Det härliga gänget är välkomna tillbaka då!

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *